|
| Rasismus | |
|
+18hevi88 MartenSS BliSS88 Sven88 Mozkocuc-CZ vverewolf Sparta Totenmond ernest KalisnikWP Tyr Von Lerenstein dolf18 Werwolf Leif D.A.K. Tomb@ Admin 22 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Tomb@
Poeet p?íspivku : 166 Age : 40 Localisation : Matka měst Registration date : 01. 01. 07
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 13:56 | |
| | |
| | | Temnee_svedomi... Stvořitel Asgardu
Poeet p?íspivku : 288 Registration date : 19. 09. 06
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 13:56 | |
| | |
| | | bobik
Poeet p?íspivku : 408 Registration date : 06. 04. 07
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 14:13 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
- Zdar Georgu-Heimdale,najdi mi prosím,kde jsem pozměnil definici xenofobie,já si toho nejsem vědom.......uveď tedy obě moje definice.....já myslím,že jsem ji definoval jen jednou.......
na těch ostatních dvou bodech se neshodneme............
zdar bobík Tak tady to máš bobiku, tohle je tvá první definice xenofobie, kterou jsi mi dal:
za xenofobní projevy rasismu (xenofobie=odpor,nepřátelství,strach ke všemu cizímu) musím považovat antisemitismus,odpor k přistěhovalcům,cizincům a multikulturalismu
já na ni reagoval takto:
Tak to můžeš považovat za xenofobii, ale já chápu význam xenofobie za bezdůvodný odpor, čímž se tebou vyjmenované věci nazvat nedají.
a tys vzápětí moje tvrzení, že xenofobie je bezdůvodný odpor popřel slovy:
Georgu-Heimdale,ta xenofobie je podle slovníku cizích slov a jistě uznáš,že nelze s pojmama nakládat libovolně jak s bramborama
a o několik příspěvků dál jsi napsal to samé co já předtím svými slovy, tj. bezdůvodný odpor, pak jsi to ještě upřesnil slovem iracionální:
uvědom si,že xenofobie je odpor a nepřátelství předem ke všemu cizímu a neznámému bez ohledu na to,jestli je to pro Tebe dobré či nikoliv
Nejsem to tedy já, kdo se v té definici nemůže vyznat. A protože jsem se snažil hrát tvoji hru a reagovat na tvoje výroky, tak jsem musel logicky reagovat různě, když po pár větách popíráš sám sebe. Zdar Georgu-Heimdale,tak tohle je nejzajímavější část té diskuze,kdy na základě Tvého omylu,vysvětlím dolejc,jsem se domníval,že reaguješ nekonzistentně,zatímco si zřejmě reagoval konzistentně.Tady vidíš,že pořádná poctivá diskuze není jednoduchá,spoustu lidí odradí,proto vždy trvám na čistých pojmech.Je jasné,že každý jev pro diskuzi musí být definován jen jednou,jinak by vznikl chaos. Musím tedy trvat na tom,že jsem dal jen jednu definici xenofobie,kterou jsem neměnil. za xenofobní projevy rasismu (xenofobie=odpor,nepřátelství,strach ke všemu cizímu) musím považovat antisemitismus,odpor k přistěhovalcům,cizincům a multikulturalismu a dále a o několik příspěvků dál jsi napsal to samé co já předtím svými slovy, tj. bezdůvodný odpor, pak jsi to ještě upřesnil slovem iracionální: uvědom si,že xenofobie je odpor a nepřátelství předem ke všemu cizímu a neznámému bez ohledu na to,jestli je to pro Tebe dobré či nikoliv aby si měl pravdu a)musela by ta tzv. změněná definice obsahovat pojem "bezdůvodný odpor" a já ho tam nevidím v té větě nebo b)význam té věty by musel být totožný s pojmem bezdůvodný odpor a to není,nepřátelství předem není synonymum bezdůvodný odpor,víš,že jsem Ti říkal,že žádné chování není bezdůvodné,čili i nepřátelství předem má pochopitelně důvod-žádné cizince v zemi,ať se chovají slušně nebo ne a to je přesně xenofobie takže definice xenofobie je jedna a zbývají otázky 1)je NS xenofobní? 2)je xenofobie dobrá? zdar bobík | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 14:17 | |
| | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 14:20 | |
| | |
| | | Heimdall
Poeet p?íspivku : 84 Registration date : 03. 06. 07
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 18:19 | |
| - bobik napsal:
- Zdar Georgu-Heimdale,tak tohle je nejzajímavější část té diskuze,kdy na základě Tvého omylu,vysvětlím dolejc,jsem se domníval,že reaguješ nekonzistentně,zatímco si zřejmě reagoval konzistentně.Tady vidíš,že pořádná poctivá diskuze není jednoduchá,spoustu lidí odradí,proto vždy trvám na čistých pojmech.Je jasné,že každý jev pro diskuzi musí být definován jen jednou,jinak by vznikl chaos.
Musím tedy trvat na tom,že jsem dal jen jednu definici xenofobie,kterou jsem neměnil.
za xenofobní projevy rasismu (xenofobie=odpor,nepřátelství,strach ke všemu cizímu) musím považovat antisemitismus,odpor k přistěhovalcům,cizincům a multikulturalismu
a dále
a o několik příspěvků dál jsi napsal to samé co já předtím svými slovy, tj. bezdůvodný odpor, pak jsi to ještě upřesnil slovem iracionální:
uvědom si,že xenofobie je odpor a nepřátelství předem ke všemu cizímu a neznámému bez ohledu na to,jestli je to pro Tebe dobré či nikoliv
aby si měl pravdu a)musela by ta tzv. změněná definice obsahovat pojem "bezdůvodný odpor" a já ho tam nevidím v té větě
nebo b)význam té věty by musel být totožný s pojmem bezdůvodný odpor a to není,nepřátelství předem není synonymum bezdůvodný odpor,víš,že jsem Ti říkal,že žádné chování není bezdůvodné,čili i nepřátelství předem má pochopitelně důvod-žádné cizince v zemi,ať se chovají slušně nebo ne a to je přesně xenofobie
takže definice xenofobie je jedna a zbývají otázky 1)je NS xenofobní? 2)je xenofobie dobrá?
zdar bobík Já to bral samozřejmě tak, že mezi pojmy bezdůvodný odpor a iracionální nepřátelství žádný závratný rozdíl není. Ten tvůj rozdíl v tom chápu, ale mám za to, že většina lidí by v tom rozdíly nehledala a zkrátka to brala jako fakt - každý ví, o co jde... to mě zas přivádí na myšlenku, že diskutováním okolo každého slovíčka jen odvádíš pozornost od těch důležitých věcí a snažíš se nás do toho zamotat | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 18:39 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
- Zdar Georgu-Heimdale,tak tohle je nejzajímavější část té diskuze,kdy na základě Tvého omylu,vysvětlím dolejc,jsem se domníval,že reaguješ nekonzistentně,zatímco si zřejmě reagoval konzistentně.Tady vidíš,že pořádná poctivá diskuze není jednoduchá,spoustu lidí odradí,proto vždy trvám na čistých pojmech.Je jasné,že každý jev pro diskuzi musí být definován jen jednou,jinak by vznikl chaos.
Musím tedy trvat na tom,že jsem dal jen jednu definici xenofobie,kterou jsem neměnil.
a dále
aby si měl pravdu a)musela by ta tzv. změněná definice obsahovat pojem "bezdůvodný odpor" a já ho tam nevidím v té větě
nebo b)význam té věty by musel být totožný s pojmem bezdůvodný odpor a to není,nepřátelství předem není synonymum bezdůvodný odpor,víš,že jsem Ti říkal,že žádné chování není bezdůvodné,čili i nepřátelství předem má pochopitelně důvod-žádné cizince v zemi,ať se chovají slušně nebo ne a to je přesně xenofobie
takže definice xenofobie je jedna a zbývají otázky 1)je NS xenofobní? 2)je xenofobie dobrá?
zdar bobík Já to bral samozřejmě tak, že mezi pojmy bezdůvodný odpor a iracionální nepřátelství žádný závratný rozdíl není. Ten tvůj rozdíl v tom chápu, ale mám za to, že většina lidí by v tom rozdíly nehledala a zkrátka to brala jako fakt - každý ví, o co jde... to mě zas přivádí na myšlenku, že diskutováním okolo každého slovíčka jen odvádíš pozornost od těch důležitých věcí a snažíš se nás do toho zamotat Zdar Georgu-Heimdale,víš základem je trvání na čistých pojmech.Bezdůvodný odpor je bezdůvodný odpor bez racionálních a iracionálních důvodů a proto takový neexistuje.Iracionální nepřátelství může být např. nenávist.Většina lidí,Georgu,nemůže být vzdělancem a jestli každý ví,o co jde.......v tom je ta potíž..........málokdo skutečně ví,o co jde..........zamotá se do myšlenek jen břídil a pouze vlastní vinou,k tomu nepotřebuje pomáhat a to Ty doufám nejsi.....tak jen směle! Zodpovědění otázek vyjde na příště. zdar bobík:*6*: | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 19:07 | |
| - bobik napsal:
Zdar Georgu-Heimdale,víš základem je trvání na čistých pojmech.Bezdůvodný odpor je bezdůvodný odpor bez racionálních a iracionálních důvodů a proto takový neexistuje.Iracionální nepřátelství může být např. nenávist.Většina lidí,Georgu,nemůže být vzdělancem a jestli každý ví,o co jde.......v tom je ta potíž..........málokdo skutečně ví,o co jde..........zamotá se do myšlenek jen břídil a pouze vlastní vinou,k tomu nepotřebuje pomáhat a to Ty doufám nejsi.....tak jen směle! Zodpovědění otázek vyjde na příště. zdar bobík:*6*: Tak pokud budem teda brát v potaz to iracionální nepřátelství, tak ne, xenofobie není dobrá a NS není xenofobní | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 20:27 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
Zdar Georgu-Heimdale,víš základem je trvání na čistých pojmech.Bezdůvodný odpor je bezdůvodný odpor bez racionálních a iracionálních důvodů a proto takový neexistuje.Iracionální nepřátelství může být např. nenávist.Většina lidí,Georgu,nemůže být vzdělancem a jestli každý ví,o co jde.......v tom je ta potíž..........málokdo skutečně ví,o co jde..........zamotá se do myšlenek jen břídil a pouze vlastní vinou,k tomu nepotřebuje pomáhat a to Ty doufám nejsi.....tak jen směle!
Zodpovědění otázek vyjde na příště. zdar bobík:*6*: Tak pokud budem teda brát v potaz to iracionální nepřátelství, tak ne, xenofobie není dobrá a NS není xenofobní No jo,Ty šibale,vyklouz si pěkně a co racionální nepřátelství,to xenofobie také zahrnuje čili předem a z principu odmítání cizinců,ať se tady chovají jak chovají tedy i kdyby dobře,prostě cizince tady nechcem,je taková xenofobie dobrá a je to v programu NS? | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 21:05 | |
| - bobik napsal:
- No jo,Ty šibale,vyklouz si pěkně a co racionální nepřátelství,to xenofobie také zahrnuje čili předem a z principu odmítání cizinců,ať se tady chovají jak chovají tedy i kdyby dobře,prostě cizince tady nechcem,je taková xenofobie dobrá a je to v programu NS?
Tak pokud zahrnuje racionální i iracionální nepřátelství, tak je to dost zavádějící a nic neříkající pojem. Stejně jako říct, že NS z principu odmítá cizince. I v tom případě by nešlo o xenofobii. Je potřeba si definovat ty cizince, které odmítá. Některé odmítá z principu ideologie, ale neřekl bych, že to odporuje jejich chování. Naopak chování těchto cizinců samo o sobě by stačilo k jejich odmítání. Stačí se podívat na černá ghetta v Americe, ve Francii i jinde. Ale nechci nikomu křivdit, pro mě je cikán jak černoch, lidi sú lidi to je jasné... a tak se dá pokračovat dál, Mongolové, Turci a muslimové v Evropě obecně, asijské mafie atd. Je potřeba si uvědomit, že i rasoví cizinci, ovšem z vyspělých zemí, jako je Japonsko například, nemají žádnou potřebu sem hromadě migrovat. proti takovým osobně nic nemám. To dokazuje fakt, že není pro černochy přirozené se stěhovat na druhý konec světa, ani pro Vietnamce ani pro nikoho jiného, proč to tedy dělají? No aby se přiživili na někom bohatším. Aby si bez vlastního přičinění ukousli kus našeho koláče, když svoje země opustí a nechají zaostalé. Zkrátka všichni cizinci, kteří hromadně takto migrují už z logiky věci nejsou přínosem. | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 22:13 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
- No jo,Ty šibale,vyklouz si pěkně a co racionální nepřátelství,to xenofobie také zahrnuje čili předem a z principu odmítání cizinců,ať se tady chovají jak chovají tedy i kdyby dobře,prostě cizince tady nechcem,je taková xenofobie dobrá a je to v programu NS?
Tak pokud zahrnuje racionální i iracionální nepřátelství, tak je to dost zavádějící a nic neříkající pojem. Stejně jako říct, že NS z principu odmítá cizince. I v tom případě by nešlo o xenofobii. Je potřeba si definovat ty cizince, které odmítá. Některé odmítá z principu ideologie, ale neřekl bych, že to odporuje jejich chování. Naopak chování těchto cizinců samo o sobě by stačilo k jejich odmítání. Stačí se podívat na černá ghetta v Americe, ve Francii i jinde. Ale nechci nikomu křivdit, pro mě je cikán jak černoch, lidi sú lidi to je jasné... a tak se dá pokračovat dál, Mongolové, Turci a muslimové v Evropě obecně, asijské mafie atd.
Je potřeba si uvědomit, že i rasoví cizinci, ovšem z vyspělých zemí, jako je Japonsko například, nemají žádnou potřebu sem hromadě migrovat. proti takovým osobně nic nemám. To dokazuje fakt, že není pro černochy přirozené se stěhovat na druhý konec světa, ani pro Vietnamce ani pro nikoho jiného, proč to tedy dělají? No aby se přiživili na někom bohatším. Aby si bez vlastního přičinění ukousli kus našeho koláče, když svoje země opustí a nechají zaostalé. Zkrátka všichni cizinci, kteří hromadně takto migrují už z logiky věci nejsou přínosem. Georgu-Heimdale,rozepsal si se pěkně,ale jednoznačné to není. 1)ano xenofobie zahrnuje racionální i iracionální nepřátelství a zapomněl si klíčové slovo PŘEDEM čili bez ohledu na to,jak se cizinci chovají,jestli dobře nebo špatně 2)pokud by cizince NS z principu tedy předem odmítal,pak by xenofobní byl,ale to já nevím,to musíš říct Ty,já Ti nechci nic vkládat do úst 3)tady mluvíš o cizincích,ale konkrétně které odmítá z principu ideologie NS neříkáš 4)rasoví cizinci???????-ten pojem neznám....mohou být cizinci bez rasy????? 5)cizinci,kteří hromadně migrují......to je zase nekonkrétní 6)a nejsou přínosem....tento pojem též neznám a co by to znamenalo????? čili pojmově velmi mlhavé a nekonkrétní zdar bobík:*6*: | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 22:57 | |
| - bobik napsal:
Georgu-Heimdale,rozepsal si se pěkně,ale jednoznačné to není.
1)ano xenofobie zahrnuje racionální i iracionální nepřátelství a zapomněl si klíčové slovo PŘEDEM čili bez ohledu na to,jak se cizinci chovají,jestli dobře nebo špatně 2)pokud by cizince NS z principu tedy předem odmítal,pak by xenofobní byl,ale to já nevím,to musíš říct Ty,já Ti nechci nic vkládat do úst 3)tady mluvíš o cizincích,ale konkrétně které odmítá z principu ideologie NS neříkáš 4)rasoví cizinci???????-ten pojem neznám....mohou být cizinci bez rasy????? 5)cizinci,kteří hromadně migrují......to je zase nekonkrétní 6)a nejsou přínosem....tento pojem též neznám a co by to znamenalo?????
čili pojmově velmi mlhavé a nekonkrétní
zdar bobík:*6*: 1) Tady mám problém s tím pojmem cizinec, jak už jsem řekl. Jde o ty tzv. rasové cizince, tzn. ne cizince typu Polák, Maďar, Rus apod... a pokud teda zahrnuje xenofobie nepřátelství racionální, iracionální apod., tak je to pro mě velmi mlhavý a nekonkrétní pojem, za kterým se dá schovat všechno. 2) To samé co v 1. Tu xenofobii přestávám brát jako měřítko, jelikož mi připadá, že do ní teda lze zařadit velice rozdílné věci - je to asi tedy jen nadávka na všechno nepohodlné. 3, 4) Cizinci odlišné rasy samozřejmě. Ale to už je na podrobnější diskuzi o rasách. 5) To jsou lidé, kteří hromadně opouštějí zem, ve které se narodili, to není přirozený jev a jediné vysvětlení je, že jdou za lepším. Na čí úkor? Na úkor toho, ke komu přijdou. 6)viz 5 | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 22/6/2007, 23:44 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
Georgu-Heimdale,rozepsal si se pěkně,ale jednoznačné to není.
1)ano xenofobie zahrnuje racionální i iracionální nepřátelství a zapomněl si klíčové slovo PŘEDEM čili bez ohledu na to,jak se cizinci chovají,jestli dobře nebo špatně 2)pokud by cizince NS z principu tedy předem odmítal,pak by xenofobní byl,ale to já nevím,to musíš říct Ty,já Ti nechci nic vkládat do úst 3)tady mluvíš o cizincích,ale konkrétně které odmítá z principu ideologie NS neříkáš 4)rasoví cizinci???????-ten pojem neznám....mohou být cizinci bez rasy????? 5)cizinci,kteří hromadně migrují......to je zase nekonkrétní 6)a nejsou přínosem....tento pojem též neznám a co by to znamenalo?????
čili pojmově velmi mlhavé a nekonkrétní
zdar bobík:*6*: 1) Tady mám problém s tím pojmem cizinec, jak už jsem řekl. Jde o ty tzv. rasové cizince, tzn. ne cizince typu Polák, Maďar, Rus apod... a pokud teda zahrnuje xenofobie nepřátelství racionální, iracionální apod., tak je to pro mě velmi mlhavý a nekonkrétní pojem, za kterým se dá schovat všechno. 2) To samé co v 1. Tu xenofobii přestávám brát jako měřítko, jelikož mi připadá, že do ní teda lze zařadit velice rozdílné věci - je to asi tedy jen nadávka na všechno nepohodlné. 3, 4) Cizinci odlišné rasy samozřejmě. Ale to už je na podrobnější diskuzi o rasách. 5) To jsou lidé, kteří hromadně opouštějí zem, ve které se narodili, to není přirozený jev a jediné vysvětlení je, že jdou za lepším. Na čí úkor? Na úkor toho, ke komu přijdou. 6)viz 5 1)Georgu-Heimdale-jsi opatrnost sama,co to je ne cizinci typu Polák,Maďar ....atd.-zkus nějakou obecnější kategorii např. cizinci s levicovým a cizinci s pravicovým smýšlením 3,4)cizinci odlišné rasy? a jak se liší od cizinců stejné rasy?cizinec jako cizinec 5)a kdo to jsou,kteří hromadně opouštějí zemi-takový jev neznám a nevím ,jak jsi na to přišel,že cizinec žije na někoho úkor,vždyť tu žije ze svého | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 00:43 | |
| - bobik napsal:
1)Georgu-Heimdale-jsi opatrnost sama,co to je ne cizinci typu Polák,Maďar ....atd.-zkus nějakou obecnější kategorii např. cizinci s levicovým a cizinci s pravicovým smýšlením 3,4)cizinci odlišné rasy? a jak se liší od cizinců stejné rasy?cizinec jako cizinec 5)a kdo to jsou,kteří hromadně opouštějí zemi-takový jev neznám a nevím ,jak jsi na to přišel,že cizinec žije na někoho úkor,vždyť tu žije ze svého 1) o politiku vůbec nejde, jde o etnicitu 3,4) liší se právě rasou, ale to už je zas na jinou diskuzi. Není to jen o tom, je to i o tom chování, kulturách atd. Nejde to říct takhle jednoduše. 5) to jsou třeba tisíce běženců, kteří utíkají do evropy z východu, blízkého východu i z afriky. Žije na úkor společnosti, se kterou nemá nic společného a nepatří do ní, ale zas mám pocit, že víš jak to myslím. | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 01:32 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
1)Georgu-Heimdale-jsi opatrnost sama,co to je ne cizinci typu Polák,Maďar ....atd.-zkus nějakou obecnější kategorii např. cizinci s levicovým a cizinci s pravicovým smýšlením 3,4)cizinci odlišné rasy? a jak se liší od cizinců stejné rasy?cizinec jako cizinec 5)a kdo to jsou,kteří hromadně opouštějí zemi-takový jev neznám a nevím ,jak jsi na to přišel,že cizinec žije na někoho úkor,vždyť tu žije ze svého 1) o politiku vůbec nejde, jde o etnicitu 3,4) liší se právě rasou, ale to už je zas na jinou diskuzi. Není to jen o tom, je to i o tom chování, kulturách atd. Nejde to říct takhle jednoduše. 5) to jsou třeba tisíce běženců, kteří utíkají do evropy z východu, blízkého východu i z afriky.
Žije na úkor společnosti, se kterou nemá nic společného a nepatří do ní, ale zas mám pocit, že víš jak to myslím. § 1)etnicitu jsem ve slovníku nenašel 5)ticíce běženců......toto je informace s nulovou hodnotou,měl by si být konkrétní např. ČR a co by z toho vyplývalo,nějakou třeba statistiku,zatím tady střílíš z děla opravdu nechápu,jak žije na úkor společnosti.....musí dodržovat zákony a platí pro něj stejná pravidla jak pro domácí......a pokud s ní nemá nic společného,postupným soužitím začne....... | |
| | | Temnee_svedomi... Stvořitel Asgardu
Poeet p?íspivku : 288 Registration date : 19. 09. 06
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 04:08 | |
| Když Punkáči dostanou...xenofobie v praxi?:)Sláva Maďarům...útočnej to národ:) | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 08:19 | |
| - bobik napsal:
- 1)etnicitu jsem ve slovníku nenašel
5)ticíce běženců......toto je informace s nulovou hodnotou,měl by si být konkrétní např. ČR a co by z toho vyplývalo,nějakou třeba statistiku,zatím tady střílíš z děla opravdu nechápu,jak žije na úkor společnosti.....musí dodržovat zákony a platí pro něj stejná pravidla jak pro domácí......a pokud s ní nemá nic společného,postupným soužitím začne....... 1) Já také ne a je to pro mě překvapením V tom případě je to můj novotvar a znamená "etnická příslušnost" 5) Tady to s dovolením budu brát jako fakt, jestli chceš statistiky, tak si je můžeš najít. A nemluvím jen o ČR, ale o celé Evropě a Severní Americe. Ty to pořád bereš tak, že ti lidé jsou stejní, já ne, v tom je ten problém. Tyhle cizince nemůžeš posuzovat na základě kladnho vlivu naší kultury a společnosti. To znamená, že černocha posuzuj ne toho, který žije v Evropě mezi cizími lidmi, ale musíš posuzovat kvality celku. Posuzuj černochy, kteří žijou v Africe ve svém státě... vezmi si třeba JAR. Za dob vlády Evropanů se i černoši chovali jakž takž slušně někteří. Řekl bys, černoši přece žijí normálně a ti zlí běloši je utiskují. Jenže pak přišel mandela a z těch samých černochů se staly zase zvířata, když žijí mezi sebou. Tady bych zmínil myšlenku jednoho chytrého pána v této souvislosti. Šimpanze naučíš docela lehce jezdit na kole, ale sám se to nenaučí nikdy. | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 15:11 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
- 1)etnicitu jsem ve slovníku nenašel
5)ticíce běženců......toto je informace s nulovou hodnotou,měl by si být konkrétní např. ČR a co by z toho vyplývalo,nějakou třeba statistiku,zatím tady střílíš z děla
opravdu nechápu,jak žije na úkor společnosti.....musí dodržovat zákony a platí pro něj stejná pravidla jak pro domácí......a pokud s ní nemá nic společného,postupným soužitím začne....... 1) Já také ne a je to pro mě překvapením V tom případě je to můj novotvar a znamená "etnická příslušnost" 5) Tady to s dovolením budu brát jako fakt, jestli chceš statistiky, tak si je můžeš najít. A nemluvím jen o ČR, ale o celé Evropě a Severní Americe.
Ty to pořád bereš tak, že ti lidé jsou stejní, já ne, v tom je ten problém. Tyhle cizince nemůžeš posuzovat na základě kladnho vlivu naší kultury a společnosti. To znamená, že černocha posuzuj ne toho, který žije v Evropě mezi cizími lidmi, ale musíš posuzovat kvality celku. Posuzuj černochy, kteří žijou v Africe ve svém státě... vezmi si třeba JAR. Za dob vlády Evropanů se i černoši chovali jakž takž slušně někteří. Řekl bys, černoši přece žijí normálně a ti zlí běloši je utiskují. Jenže pak přišel mandela a z těch samých černochů se staly zase zvířata, když žijí mezi sebou. Tady bych zmínil myšlenku jednoho chytrého pána v této souvislosti. Šimpanze naučíš docela lehce jezdit na kole, ale sám se to nenaučí nikdy. Zdar Georgu-Heimdale,děkuji Ti za příspěvek,mimochodem jeden z Tvých nejlepších,bez ironie,vpodstatě jsi to vystihl úplně přesně a poctivě jsi mi sdělil program NS.Samozřejmě mohl jsem něco předpokládat,ale až teď tomu rozumím díky Tobě.Teď je mi jasné-etnikum-lidi se společným původem,jazykem,tradicí.......už chápu,že Ti nevadí Poláci,Rusové atd.,čili Ti vadí a PŘEDEM z kulturních a rasových důvodů tzv. jak říkáš rasový cizinci.Uvědom si,že tyto názory slyším poprvé v životě,nikdy jsem se s tím nesetkal ani nemluvil,proto mě to vlastně zajímá.A je to bohužel xenofobie,samozřejmě omezená na tzv. rasové cizince.Že já to bohužel považuji za strašný omyl a veliké společenské zlo,jsem Ti už říkal a věřím,že to hlasatelé tohoto názoru pro svůj národ myslí dobře,ale v důsledku to napáchá více škody než užitku viz. případ Einstein. No a pak ti nešťastný černoši.Věř mi,že těm argumentům poprvé jasně rozumím,zdá se to být logické a rozumné,ale stojí to přesně na jednom předpokladu,který nesdílím a to,že lidé si nejsou stejný a rovni.Čili prostě rasismus jak vyšitej a neber to prosím jako nadávku,je to jen pojem.A prostě rasismus také považuji bohužel za velké zlo,vzhledem k tomu,co všechno napáchal. Čili z Tvých slov je mi jasné,že NS dnes vpodstatě navazuje na svého německého zakladatele,jen s tím rozdílem a to je velký,že vypouští německou nadřazenost a tohle myslím nemám z diskuze s Tebou,to jsem čet tady u někoho jiného. doufám upřímně,že jsem nic nepřekroutil,jde mi jen o to a šlo mi,se vpodstatě s těmito pro mě neznámými a svým způsobem raritními názory seznámit. zdar bobík:*6*: | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 15:26 | |
| - bobik napsal:
Zdar Georgu-Heimdale,děkuji Ti za příspěvek,mimochodem jeden z Tvých nejlepších,bez ironie,vpodstatě jsi to vystihl úplně přesně a poctivě jsi mi sdělil program NS.Samozřejmě mohl jsem něco předpokládat,ale až teď tomu rozumím díky Tobě.Teď je mi jasné-etnikum-lidi se společným původem,jazykem,tradicí.......už chápu,že Ti nevadí Poláci,Rusové atd.,čili Ti vadí a PŘEDEM z kulturních a rasových důvodů tzv. jak říkáš rasový cizinci.Uvědom si,že tyto názory slyším poprvé v životě,nikdy jsem se s tím nesetkal ani nemluvil,proto mě to vlastně zajímá.A je to bohužel xenofobie,samozřejmě omezená na tzv. rasové cizince.Že já to bohužel považuji za strašný omyl a veliké společenské zlo,jsem Ti už říkal a věřím,že to hlasatelé tohoto názoru pro svůj národ myslí dobře,ale v důsledku to napáchá více škody než užitku viz. případ Einstein. No a pak ti nešťastný černoši.Věř mi,že těm argumentům poprvé jasně rozumím,zdá se to být logické a rozumné,ale stojí to přesně na jednom předpokladu,který nesdílím a to,že lidé si nejsou stejný a rovni.Čili prostě rasismus jak vyšitej a neber to prosím jako nadávku,je to jen pojem.A prostě rasismus také považuji bohužel za velké zlo,vzhledem k tomu,co všechno napáchal. Čili z Tvých slov je mi jasné,že NS dnes vpodstatě navazuje na svého německého zakladatele,jen s tím rozdílem a to je velký,že vypouští německou nadřazenost a tohle myslím nemám z diskuze s Tebou,to jsem čet tady u někoho jiného. doufám upřímně,že jsem nic nepřekroutil,jde mi jen o to a šlo mi,se vpodstatě s těmito pro mě neznámými a svým způsobem raritními názory seznámit. zdar bobík:*6*: Pochopil jsi to docela správně, bobiku. Jen bych byl rád, aby sis ještě uvědomil, že zlo a dobro jsou abstraktní, nic neříkající pojmy, které nám tady někdo spoustu let vnucoval, až nám je vnutil a tím nám svázal ruce. Možná si časem svůj názor na tzv. rasismus poopravíš. | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 19:08 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
Zdar Georgu-Heimdale,děkuji Ti za příspěvek,mimochodem jeden z Tvých nejlepších,bez ironie,vpodstatě jsi to vystihl úplně přesně a poctivě jsi mi sdělil program NS.Samozřejmě mohl jsem něco předpokládat,ale až teď tomu rozumím díky Tobě.Teď je mi jasné-etnikum-lidi se společným původem,jazykem,tradicí.......už chápu,že Ti nevadí Poláci,Rusové atd.,čili Ti vadí a PŘEDEM z kulturních a rasových důvodů tzv. jak říkáš rasový cizinci.Uvědom si,že tyto názory slyším poprvé v životě,nikdy jsem se s tím nesetkal ani nemluvil,proto mě to vlastně zajímá.A je to bohužel xenofobie,samozřejmě omezená na tzv. rasové cizince.Že já to bohužel považuji za strašný omyl a veliké společenské zlo,jsem Ti už říkal a věřím,že to hlasatelé tohoto názoru pro svůj národ myslí dobře,ale v důsledku to napáchá více škody než užitku viz. případ Einstein.
No a pak ti nešťastný černoši.Věř mi,že těm argumentům poprvé jasně rozumím,zdá se to být logické a rozumné,ale stojí to přesně na jednom předpokladu,který nesdílím a to,že lidé si nejsou stejný a rovni.Čili prostě rasismus jak vyšitej a neber to prosím jako nadávku,je to jen pojem.A prostě rasismus také považuji bohužel za velké zlo,vzhledem k tomu,co všechno napáchal.
Čili z Tvých slov je mi jasné,že NS dnes vpodstatě navazuje na svého německého zakladatele,jen s tím rozdílem a to je velký,že vypouští německou nadřazenost a tohle myslím nemám z diskuze s Tebou,to jsem čet tady u někoho jiného.
doufám upřímně,že jsem nic nepřekroutil,jde mi jen o to a šlo mi,se vpodstatě s těmito pro mě neznámými a svým způsobem raritními názory seznámit.
zdar bobík:*6*: Pochopil jsi to docela správně, bobiku. Jen bych byl rád, aby sis ještě uvědomil, že zlo a dobro jsou abstraktní, nic neříkající pojmy, které nám tady někdo spoustu let vnucoval, až nám je vnutil a tím nám svázal ruce. Možná si časem svůj názor na tzv. rasismus poopravíš. Říkáš to svými slovy vpodstatě správně, dobro a zlo jsou relativní, čili záleží na úhlu pohledu, z které pozice se na to díváš. Čili jednoduše řečeno rasismus je z mého úhlu pohledu špatný a z Tvého dobrý. A nikdo nemůže mít definitivní pravdu. Proto tady všem říkám,že mi nejde o to přesvědčovat o své pravdě,ale diskutovat, ať si každý posoudí sílu argumentů sám a seznámí se s jinými, třeba opačnými.Tady bych s Tebou nesouhlasil, že by Ti někdo něco vnutil,do hlavy se Ti nikdo nedostane. Čili Ti chci říci a ber to jako fakt,že o pojetí dobra a zla rozhoduje většina. A jelikož názory demokratické a NS jsou protiklady, nemohou být vedle sebe. A jelikož vyhrály a vládnou (třeba zatím), tak NS jsou mimo,tedy zakázané. A až by vyhrál NS,tak zas budou mimo ty demokratické. A kdo to nepochopí čili nebude se řídit vládnoucími pravidly a hodnotami, bude smeten. Zde si vzpomínám na Tvůj výrok o protektorátu, se kterým musím v tomto kontextu souhlasit-špatně se měl ten,kdo nepochopil-stavěl se proti. Tedy i Ty se musíš podřídit,to není žádné vnucování.Stejně tak kdyby vyhrál NS, musel bych se podřídit já nebo odstěhovat se jinam. Doufám tedy, že Ty chápeš mě stejně jako já Tebe.A já také doufám, že změníš svůj názor na rasismus, ale opačným směrem.Zdar bobík | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 19:56 | |
| - bobik napsal:
Říkáš to svými slovy vpodstatě správně, dobro a zlo jsou relativní, čili záleží na úhlu pohledu, z které pozice se na to díváš. Čili jednoduše řečeno rasismus je z mého úhlu pohledu špatný a z Tvého dobrý. A nikdo nemůže mít definitivní pravdu. Proto tady všem říkám,že mi nejde o to přesvědčovat o své pravdě,ale diskutovat, ať si každý posoudí sílu argumentů sám a seznámí se s jinými, třeba opačnými.
Tady bych s Tebou nesouhlasil, že by Ti někdo něco vnutil,do hlavy se Ti nikdo nedostane. Čili Ti chci říci a ber to jako fakt,že o pojetí dobra a zla rozhoduje většina. A jelikož názory demokratické a NS jsou protiklady, nemohou být vedle sebe. A jelikož vyhrály a vládnou (třeba zatím), tak NS jsou mimo,tedy zakázané. A až by vyhrál NS,tak zas budou mimo ty demokratické. A kdo to nepochopí čili nebude se řídit vládnoucími pravidly a hodnotami, bude smeten. Zde si vzpomínám na Tvůj výrok o protektorátu, se kterým musím v tomto kontextu souhlasit-špatně se měl ten,kdo nepochopil-stavěl se proti. Tedy i Ty se musíš podřídit,to není žádné vnucování.Stejně tak kdyby vyhrál NS, musel bych se podřídit já nebo odstěhovat se jinam.
Doufám tedy, že Ty chápeš mě stejně jako já Tebe.
A já také doufám, že změníš svůj názor na rasismus, ale opačným směrem.
Zdar bobík Jo, s tím souhlasím, že dobrý je nakonec vždycky ten, kdo zvítězí... proto chci taky zvítězit. A jinak celé to říkáš dobře, bobiku. Ještě takový dodatek. Některé věci jsou vždycky jen o názorech, některé jsou zas o pravdě. Možná je taky lepší volit své názory na věci, kde neexistuje absolutní pravda, podle toho, jak souvisí s věcmi, které naopak jsou černobílé, jestli se v těchto případech ohánějí pravdou nebo lží. | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 21:38 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
Říkáš to svými slovy vpodstatě správně, dobro a zlo jsou relativní, čili záleží na úhlu pohledu, z které pozice se na to díváš. Čili jednoduše řečeno rasismus je z mého úhlu pohledu špatný a z Tvého dobrý. A nikdo nemůže mít definitivní pravdu. Proto tady všem říkám,že mi nejde o to přesvědčovat o své pravdě,ale diskutovat, ať si každý posoudí sílu argumentů sám a seznámí se s jinými, třeba opačnými.
Tady bych s Tebou nesouhlasil, že by Ti někdo něco vnutil,do hlavy se Ti nikdo nedostane. Čili Ti chci říci a ber to jako fakt,že o pojetí dobra a zla rozhoduje většina. A jelikož názory demokratické a NS jsou protiklady, nemohou být vedle sebe. A jelikož vyhrály a vládnou (třeba zatím), tak NS jsou mimo,tedy zakázané. A až by vyhrál NS,tak zas budou mimo ty demokratické. A kdo to nepochopí čili nebude se řídit vládnoucími pravidly a hodnotami, bude smeten. Zde si vzpomínám na Tvůj výrok o protektorátu, se kterým musím v tomto kontextu souhlasit-špatně se měl ten,kdo nepochopil-stavěl se proti. Tedy i Ty se musíš podřídit,to není žádné vnucování.Stejně tak kdyby vyhrál NS, musel bych se podřídit já nebo odstěhovat se jinam.
Doufám tedy, že Ty chápeš mě stejně jako já Tebe.
A já také doufám, že změníš svůj názor na rasismus, ale opačným směrem.
Zdar bobík Jo, s tím souhlasím, že dobrý je nakonec vždycky ten, kdo zvítězí... proto chci taky zvítězit. A jinak celé to říkáš dobře, bobiku.
Ještě takový dodatek. Některé věci jsou vždycky jen o názorech, některé jsou zas o pravdě. Možná je taky lepší volit své názory na věci, kde neexistuje absolutní pravda, podle toho, jak souvisí s věcmi, které naopak jsou černobílé, jestli se v těchto případech ohánějí pravdou nebo lží. Ano, dobrý je pochopitelně vítěz,vítěz určuje pak,co je dobré a zlé,vítěz určuje pravidla a stanovuje hodnoty závazné pro celou společnost a samozřejmě jak v přírodě tak i ve společnosti musí zvítězit ta nejlepší možnost,nejlepší systém ze všech možných,který je výhodný pro co nejvíce lidí,nejlépe pro všechny a když to nejde,tak aby ta menšina-"poražení" měli snesitelný život. Jinak mě těší chvála od oponenta,ta musí být dvojnásobně vybojovaná. A zde jestli jsem tomu porozuměl,ač to říkáš vlastními slovy,jsou názory na věci,které mohou být různé,i třebas uvnitř hnutí a pak jsou názory principiální,které jsou černobílé,buď ano či ne,pravda či lež.A je jasné,když někdo říká,to je lež,omyl,blud,tak tím musí myslet PODLE MĚ JE TO BLUD,LEŽ,Z MÉHO ÚHLU POHLEDU a na to se často zapomíná a proto si oponenti někdy nadávají např. negromile,nácku atd. a to ničí diskuzi. zdar bobík | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 22:16 | |
| - bobik napsal:
- Ano, dobrý je pochopitelně vítěz,vítěz určuje pak,co je dobré a zlé,vítěz určuje pravidla a stanovuje hodnoty závazné pro celou společnost a samozřejmě jak v přírodě tak i ve společnosti musí zvítězit ta nejlepší možnost,nejlepší systém ze všech možných,který je výhodný pro co nejvíce lidí,nejlépe pro všechny a když to nejde,tak aby ta menšina-"poražení" měli snesitelný život.
Jinak mě těší chvála od oponenta,ta musí být dvojnásobně vybojovaná.
A zde jestli jsem tomu porozuměl,ač to říkáš vlastními slovy,jsou názory na věci,které mohou být různé,i třebas uvnitř hnutí a pak jsou názory principiální,které jsou černobílé,buď ano či ne,pravda či lež.A je jasné,když někdo říká,to je lež,omyl,blud,tak tím musí myslet PODLE MĚ JE TO BLUD,LEŽ,Z MÉHO ÚHLU POHLEDU a na to se často zapomíná a proto si oponenti někdy nadávají např. negromile,nácku atd. a to ničí diskuzi.
zdar bobík No názory jsou principiální, ale tak jsem to já nemyslel. Jsou zkrátka určitě věci, na které existuje jen jeden správný názor. Dám ti jednoduchý příklad, máme tady jistou šestimilionovou událost a ta je buď pravdivá nebo nepravdivá. To nezáleží na názoru, ale na faktech. A když se někdo nemůže rozhodnout pro nějaký systém, protože v některých věcech je pojem toho dobra subjektivní, tak by se měl dívat právě na takové případy. Jestli nějaký systém využívá lži a nekalé praktiky pro svoje udržení, tak potom jeho "dobré" zásady budou jen zástěrkou. Na to je potřeba se dívat. | |
| | | bobik
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 22:34 | |
| - Heimdall napsal:
- bobik napsal:
- Ano, dobrý je pochopitelně vítěz,vítěz určuje pak,co je dobré a zlé,vítěz určuje pravidla a stanovuje hodnoty závazné pro celou společnost a samozřejmě jak v přírodě tak i ve společnosti musí zvítězit ta nejlepší možnost,nejlepší systém ze všech možných,který je výhodný pro co nejvíce lidí,nejlépe pro všechny a když to nejde,tak aby ta menšina-"poražení" měli snesitelný život.
Jinak mě těší chvála od oponenta,ta musí být dvojnásobně vybojovaná.
A zde jestli jsem tomu porozuměl,ač to říkáš vlastními slovy,jsou názory na věci,které mohou být různé,i třebas uvnitř hnutí a pak jsou názory principiální,které jsou černobílé,buď ano či ne,pravda či lež.A je jasné,když někdo říká,to je lež,omyl,blud,tak tím musí myslet PODLE MĚ JE TO BLUD,LEŽ,Z MÉHO ÚHLU POHLEDU a na to se často zapomíná a proto si oponenti někdy nadávají např. negromile,nácku atd. a to ničí diskuzi.
zdar bobík No názory jsou principiální, ale tak jsem to já nemyslel. Jsou zkrátka určitě věci, na které existuje jen jeden správný názor. Dám ti jednoduchý příklad, máme tady jistou šestimilionovou událost a ta je buď pravdivá nebo nepravdivá. To nezáleží na názoru, ale na faktech. A když se někdo nemůže rozhodnout pro nějaký systém, protože v některých věcech je pojem toho dobra subjektivní, tak by se měl dívat právě na takové případy. Jestli nějaký systém využívá lži a nekalé praktiky pro svoje udržení, tak potom jeho "dobré" zásady budou jen zástěrkou. Na to je potřeba se dívat. Ano,jeden správný názor.To říkáš dobře.Tím jsem myslel to principiální.Jenže teď přijde ten zádrhel!!!!!!! Uvnitř každého systému je to jinak!!!!! Máš tady systém demokratický,který tvrdí,že ta událost byla a máš tady systém jiný,který tvrdí že nebyla.A každá strana má své fakta,důkazy. A zas vpodstatě záleží na Tobě,který systém si vybereš,kterému uvěříš. A to je realita. zdar bobík | |
| | | Heimdall
| Předmět: Re: Rasismus 23/6/2007, 22:36 | |
| - bobik napsal:
Ano,jeden správný názor.To říkáš dobře.Tím jsem myslel to principiální.Jenže teď přijde ten zádrhel!!!!!!! Uvnitř každého systému je to jinak!!!!! Máš tady systém demokratický,který tvrdí,že ta událost byla a máš tady systém jiný,který tvrdí že nebyla.A každá strana má své fakta,důkazy. A zas vpodstatě záleží na Tobě,který systém si vybereš,kterému uvěříš. A to je realita. zdar bobík Nesouhlasím. Někdo tady lže, pravda je jenom jedna v některých věcech. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Rasismus | |
| |
| | | | Rasismus | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |