| Filosofická díla Friedricha Nietscheho | |
|
|
Jeké dílo se Vám od Nietscheho nejvíce líbí?? | Antikrist | | 23% | [ 3 ] | Tak pravil Zarathustra | | 62% | [ 8 ] | Soumrak bohů, aneb jak se filosofuje kladivem | | 15% | [ 2 ] | Genealogie morálky | | 0% | [ 0 ] | Mimo dobro a zlo | | 0% | [ 0 ] | Radostná věda | | 0% | [ 0 ] | Lidské, příliš lidské | | 0% | [ 0 ] | Nečasové úvahy | | 0% | [ 0 ] | Zrození tragédie z ducha hudby | | 0% | [ 0 ] | Ecce Homo (pokus o autobiografii) | | 0% | [ 0 ] |
| Celkem hlasů : 13 | | |
|
Autor | Zpráva |
---|
Leif
Poeet p?íspivku : 2598 Age : 39 Localisation : Sudeten Registration date : 17. 10. 06
| Předmět: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 19/2/2007, 18:37 | |
| Pište sem co si myslíte o Nietscheho filosofickém díle, o jeho knihách, já mám právě rozečteného Antikrista a musím říct, že je to zajímavá kritika jak katolické tak i protestantské církve! | |
|
| |
Werwolf
Poeet p?íspivku : 749 Localisation : Sudeten Registration date : 27. 10. 06
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 19/2/2007, 18:46 | |
| Friedrich Nietsche je jeden z těch nejlepších, co kdy chodili po této zemi. Jako první přišel s pojmem übermenschen, jako první přišel s myšlenkou pangermánské a panevropské rasy, jeho dílo mělo velký vliv na Vůdce a ve své době byly jeho myšlenky skutečně nadčasové! Heil Nietsche! | |
|
| |
Mozkocuc-CZ
Poeet p?íspivku : 488 Localisation : Ostrau Registration date : 26. 10. 06
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 25/2/2007, 18:25 | |
| Antikrista jsem začal číst taktéž, ale nějak jsem to na chvíli odložil ale zase se k tomu vrátím. | |
|
| |
Gudrun
Poeet p?íspivku : 61 Age : 31 Localisation : Karsbad Registration date : 23. 02. 07
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 27/2/2007, 23:04 | |
| | |
|
| |
Leif
Poeet p?íspivku : 2598 Age : 39 Localisation : Sudeten Registration date : 17. 10. 06
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 28/2/2007, 14:05 | |
| | |
|
| |
BliSS88
Poeet p?íspivku : 699 Registration date : 25. 10. 06
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 9/3/2007, 21:39 | |
| Leife Leife...Nepoucitelny:-D | |
|
| |
Leif
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 10/3/2007, 00:46 | |
| Tím víc jsem myslel, třeba že si dáme panáka! | |
|
| |
BliSS88
Poeet p?íspivku : 699 Registration date : 25. 10. 06
| |
| |
Leif
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 12/3/2007, 10:06 | |
| | |
|
| |
Mozkocuc-CZ
Poeet p?íspivku : 488 Localisation : Ostrau Registration date : 26. 10. 06
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 7/4/2007, 02:10 | |
| | |
|
| |
bobik
Poeet p?íspivku : 408 Registration date : 06. 04. 07
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 14:38 | |
| - kód:
-
Friedrich Nietsche je jeden z těch nejlepších, co kdy chodili po této zemi. Jako první přišel s pojmem übermenschen, jako první přišel s myšlenkou pangermánské a panevropské rasy, jeho dílo mělo velký vliv na Vůdce a ve své době byly jeho myšlenky skutečně nadčasové! Heil Nietsche! Zdar Wervolfe! Tak to jsi četl úplně jiného Nietzscheo než já.Myšlenka pangermánské a panevropské rasy v jeho díle vůbec není!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Werwolf
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 15:10 | |
| Uvedu ti zde pár citací -
Historická zkušenost nám k tomu poskytuje bezpočet dokladů. Ukazuje se strašlivou zřetelností, že při každém míšení krve árijců s nižšími národy dochází k zániku nositele kultury.
Vše, co dnes na této zemi obdivujeme – věda, technika, umění a vynálezy – je jen tvůrčím produktem nemnoha národů a snad původně jedné rasy
V čem dnes spatřujeme lidskou kulturu, výsledky umění, vědy a techniky, je téměř výhradně tvůrčím produktem árijce. Právě tato skutečnost však připouští nikoliv nezdůvodněný závěr, že toliko on byl zakladatelem vyššího lidství vůbec, a proto představuje pratyp toho, co chápeme a rozumíme pod pojmem „člověk“. | |
|
| |
bobik
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 18:03 | |
| - kód:
-
Historická zkušenost nám k tomu poskytuje bezpočet dokladů. Ukazuje se strašlivou zřetelností, že při každém míšení krve árijců s nižšími národy dochází k zániku nositele kultury.
Vše, co dnes na této zemi obdivujeme – věda, technika, umění a vynálezy – je jen tvůrčím produktem nemnoha národů a snad původně jedné rasy
V čem dnes spatřujeme lidskou kulturu, výsledky umění, vědy a techniky, je téměř výhradně tvůrčím produktem árijce. Právě tato skutečnost však připouští nikoliv nezdůvodněný závěr, že toliko on byl zakladatelem vyššího lidství vůbec, a proto představuje pratyp toho, co chápeme a rozumíme pod pojmem „člověk“. to jsou hezké "citáty",ale aby to byl citát,musíš uvést z které knížky Nietzscheho to je.......a obávám se,že to není Nietzsche,ale Mein Kampf... | |
|
| |
Werwolf
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 18:12 | |
| Zde to máš - nsec-88.org - v sekci články je dílo Nietzscheho, jmenuje se Otázka tak říkajíc židovská. | |
|
| |
bobik
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 19:23 | |
| - kód:
-
Zde to máš - nsec-88.org - v sekci články je dílo Nietzscheho, jmenuje se Otázka tak říkajíc židovská. ano je to tam.......našel jsem to.............a dám Ti jednu radu,protože si mi sympatickej v tuto chvíli,i když Tě neznám.......to co tam je,není Nietzsche.........a důsledky tohoto faktu si zvaž sám.....ber to jen jako radu k zamyšlení........toto není polemika.....a nemusíš mi na to nijak odpovídat........ | |
|
| |
Werwolf
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 20:37 | |
| Nevím, co si teď myslet . . . Nemám Nietzscheho tak načteného, abych mohl tvrdit, že tohle napsal. Jak víš, že to nenapsal? Jeho antisemitismus i teorie nadčlověka (übermensch) jsou známé. Vliv na něj měl také Richard Wagner, s nimž se stýkal a jenž byl antisemitou . . . | |
|
| |
bobik
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 21:02 | |
| - kód:
-
Nevím, co si teď myslet . . . Nemám Nietzscheho tak načteného, abych mohl tvrdit, že tohle napsal. Jak víš, že to nenapsal? Jeho antisemitismus i teorie nadčlověka (übermensch) jsou známé. Vliv na něj měl také Richard Wagner, s nimž se stýkal a jenž byl antisemitou . . . no vidíš.......děkuji za upřímnost........já nemám důvod Ti lhát,já Nietzscheho načteného mám,mám i zkoušku z filozofie......a je to naopak,Nietzsche byl proti antisemitismu.......někdo prostě lže......a to s tím nadčlověkem je sice pravda,ale Nietzsche to myslel jako vzdělaného člověka,který se vymaní z křesťanské otrocké morálky a morálky a hodnot davu.......jiná věc je,že byli jiní,kteří antisemité byly,ale ze známých filozofů neznám........jo a to s tím Wágnerem nevím,jen vím,že Nietzsche se s ním rozešel a pak byli nepřátelé...... | |
|
| |
Werwolf
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 22:07 | |
| Ano, vím, že Nietzscheho nadčlověk byl nadřazen hlavně po stránce morální a vzdělanostní, nicméně právě to by mohlo potvrzovat jeho myšlenky o panevropské rase, neboť (ať si to přiznat chceš či nikoliv) lidé morálně vyspělejší a vzdělanější jsou ti bílí. Pokud vezmeme v úvahu procenta vzdělaných a morálně vyspělých jedinců, musíš uznat, že mezi námi jich je daleko více. Ano, s Wagnerem se poté rozešel ve zlém, ale jeho myšlenky se tříbily po celý jeho život a dle mě není nemožné, aby dílo Otázka tak říkajíc židovská, nemohl napsat v době, kdy byl s Wagnerem v častém kontaktu. Wagner byl ovlivněn teoriemi árijské nadřazenosti od Arthura de Gobineau a Houstona Stewart Chamberlaina, dle mého je možné, že Nietzsche byl s těmito díly seznámen a to mohlo mít vliv na sepsání toho spisu . . . | |
|
| |
bobik
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 14/4/2007, 22:58 | |
| - kód:
-
Ano, vím, že Nietzscheho nadčlověk byl nadřazen hlavně po stránce morální a vzdělanostní, nicméně právě to by mohlo potvrzovat jeho myšlenky o panevropské rase, neboť (ať si to přiznat chceš či nikoliv) lidé morálně vyspělejší a vzdělanější jsou ti bílí. Pokud vezmeme v úvahu procenta vzdělaných a morálně vyspělých jedinců, musíš uznat, že mezi námi jich je daleko více. Ano, s Wagnerem se poté rozešel ve zlém, ale jeho myšlenky se tříbily po celý jeho život a dle mě není nemožné, aby dílo Otázka tak říkajíc židovská, nemohl napsat v době, kdy byl s Wagnerem v častém kontaktu. Wagner byl ovlivněn teoriemi árijské nadřazenosti od Arthura de Gobineau a Houstona Stewart Chamberlaina, dle mého je možné, že Nietzsche byl s těmito díly seznámen a to mohlo mít vliv na sepsání toho spisu . . . 1)žádné myšlenky o panevropské bílé rase v díle Nietzscheho nejsou 2)ne,není to možné,protože Nietzsche byl proti antisemitismu A HLAVNĚ TEN JAZYK,ZPŮSOB MYŠLENÍ NENÍ NIETZSCHE,ON NIKDE NEMLUVÍ O RASÁCH,BOJI RAS,ŽIDECH......TO PROSTĚ NENÍ ON......DOKONCE TEN SPIS MUSI "OTÁZKA TAK ŘÍKAJÍC ŽIDOVSKÁ" POCHÁZET AŽ Z POZDĚJŠÍ DOBY,JÁ TIPUJU POČÁTEK 20.STOLETÍ A TO UŽ BYL NIETZSCHE MRTEV........ | |
|
| |
Leif
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 15/4/2007, 03:30 | |
| A cos od Nietscheho přečets??? Že tak mluvíš? | |
|
| |
bobik
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 15/4/2007, 11:43 | |
| - kód:
-
A cos od Nietscheho přečets??? Že tak mluvíš? Dost.Antikrist,Soumrak model,Ranní červánky,Radostná věda,Ecce homo... | |
|
| |
Leif
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 17/4/2007, 22:09 | |
| | |
|
| |
bobik
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho 19/4/2007, 18:13 | |
| - kód:
-
A co na to říkáš? Dobrý,místama geniální.Ovšem z Tvých názorů,Leife,by Nietzsche velkou radost asi neměl!!!!!! "Německo,Německo nade všechno........bojím se,že to byl konec německé filozofie."Friedrich Nietzsche-Soumrak model | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Filosofická díla Friedricha Nietscheho | |
| |
|
| |
| Filosofická díla Friedricha Nietscheho | |
|